K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Random-tennareita ja vk-haalareita

Random-tennareita ja vk-haalareita

Pukeutuminen
Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto kertoo, millainen suhde hänellä on kuumaan aiheeseen välikauden lastenvaatteet.

Suomessa on kolme vuodenaikaa: lyhyt ja vähäluminen kesä, pitkä välikausi, talvi ja sitten pitkä välikausi taas jatkuu. Se aiheuttaa haasteita lapsiperheiden vaatehuoltoon.

Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto asuu kerrostalossa Helsingissä rouvan, 5-vuotiaan tytön ja vuoden vanhan pojan kanssa. Katsotaanpas, miten heillä hoituu lastenvaatteiden välikausihärdelli!

Seuraavat koot kaapissa?

Suomessa lastenvaatteet vaihdetaan sesongeittain ja usein hankitaan uudet asut seuraavaan vaatekokoon venähtämisen takia.

– Olemme oppineet viiden vuoden aikana kantapään kautta monet vaatehankintoihin liittyvät totuudet. Ostimme aiemmin uuden vaatteen, kun tarve oli jo akuutti. Tämä on vähän ongelma, sillä erityisesti välikausivaatteet tulevat myyntiin kerran vuodessa keväällä ja syksyllä niitä ei enää ole. Nyt olemmekin yrittäneet oppia ennakoimaan hankinnoissamme, Tommi Koivisto sanoo.

– Pyrimme pukemaan lapset kierrätysvaatteisiin. Niitä on joko saatu kavereilta tai ostettu kirppareilta. Ulkohaalarit olemme ostaneet uutena, sillä ne saattavat mennä käytössä nuhjuisiksi. Niiden pitäisi pitää vettä, mutta vedenpitävyys häviää, kun vaate kuluu.

Kun ostaa uutena vähän paremman merkin haalarin, sillä on enemmän arvoa myydä eteenpäin.

Paremmat haalarit ovat lähteneet tytöltä kiertoon kaverien kahdelle lapselle ja takaisin palautuessaan ne pääsevät jo neljännen lapsen ulkoleikkeihin.

Kaikkea ei voi kierrättää

Perhe kierrättää myös lasten kenkiä, random-tennareita ja hiekkalaatikkokenkiä.

– Uudet kumisaappaat ostetaan kaupasta, se tarve tulee aina yhtäkkiä. Ne on pakko saada samana päivänä kuin sataa.

Myös tärkeimmät päiväkodissa tarvittavat lasten ulkokengät ostetaan uutena.

– Lapset kuluttavat kenkiä ja käyttävät niitä eri tavalla kuin aikuiset. Toisista kengistä menee kärjet rikki ihan kuukaudessa, Tommi Koivisto sanoo.

– Housut ja sukkahousut eivät selviä enää kellekään muulle, tyttö rikkoo kaikki legginsit ja sukkahousut polvista ja poika konttaa housujen polvet rikki.

Tuulikaappi eli lastenvaatteiden pit stop

Kaikissa maissa ei tarvitse erikseen miettiä sisä- ja ulkovaatteita, samoissa asuissa viiletetään ympäri vuoden. Meillä sää sanelee niin paljon.

– Tyttö käyttää välikausihaalaria, joka hänellä on päällä heti, kun viilenee, sanoo Tommi Koivisto.

Märkä ja hiekkainen haalari huuhtaistaan kylpyammeen päällä ja sen jälkeen se roikkuu tuulikaapin naulakossa, johon lapsi ylettyy. Talvi- tai kesälomalle haalari menee komeroon.

– Tuulikaapissa on paksusta langasta virkattu matto, ja sinne voi tulla ihan kurakengillä. Kun on tosi rapaiset säät, pitää jättää kurakengät tuulikaappiin, eteiseen asti ei saa tulla. Useimmiten kyllä tyttö muistaa ihan hienosti pysähtyä.

Lastenvaatteet vievät tilaa

Tähän asti kotona on tarvinnut sijoittaa hyllyille vain kahden aikuisen ja yhden lapsen vaatteet, mutta perheen pienin kasvaa vauhdilla. Lastenhuoneessa on vanha lipasto vetolaatikkoineen ja liukuovikaapit korkeudella, johon tyttö ylettää. Niissä säilytetään lastenvaatteet.

– Jos leluja ei tarvitsisi säilyttää missään, lastenvaatteet mahtuisivat nykyisiin paikkoihin.

– Meillä tulee lastenhuoneen kanssa ongelma siitäkin, ettei sinne mahdu kahta täysmittaista sänkyä, Tommi Koivisto sanoo.

– Meillä on mahdollisuus hankkia lisäelintilaa seinän takaa. Jossain vaiheessa meidän asunto voidaan yhdistää siihen. Viimeistään sitten, kun lapset ovat menossa kouluun, lisätila tulee tarpeeseen.

Riviin järjesty!

Keräsimme sinulle Pirkan toimituksessa täsmätuotteet, joilla selviät piirun verran paremmin välikausihärdellistä. Lastenvaatteet säilyvät paremmassa kunnossa ja löytyvät helpommin, kun kaikille on oma paikkansa.

Kuvien linkeillä pääset suoraan K-Raudan verkkokauppaan!

Lue lisää lastenvaatteista

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä ( 2 ) Ei ( 0 )
Niksi
Talvi + vaatteet + lapset
Onko lasten talvivaatteiden pukeminen välillä haastavaa? Ota avuksi vanhat tai uudet laulut, lorut ja sanaleikittelyt. Ne tekevät pukeutumisesta paljon hauskempaa. Vähitellen lapsi jo odottaa tätä hetkeä ja pukeminen sujuu leikiten!
11 31 0
Tyyli
Koti
Ihmiset
Hyvinvointi
Niksi-Pirkka
Ekoniksit
Terassille helteellä
Kun lähdet helteellä terassille, varaa mukaasi paksu villasukka. Sujauta olutlasisi tai muu juomasi sukkaan niin se pysyy viileänä pitempään.
0 2 0
Kauneus ja terveys
Päänsärynhelpottaja
Olet keskellä kaupungin melskettä tai työpäivääsi on vielä viisi tuntia jäljellä ja armoton päänsärky korventaa mieltä. Laita kylmägeeliä otsalle, ohimoille ja takaraivolle - olo helpottuu huomattavasti eikä särkylääkettä ehkä edes tarvita.
0 3 0
Muut
Lakanat mintissä
Lakanat mintissä
Olen hirveä unissapyörijä ja lakanat rullaantuvat sängyssä miten sattuu, kun ei ole muotoutuvia lakanoita varaa ostaa. Oli pakko keksiä jotain, jolla lakanat pysyvät paikallaan sängyssä. Näin se onnistuu: sido pompuloilla tai kumilenkeillä lakanan kulmat ja tee-se-itse muotoutuva lakana on valmis!
1 6 0
Lemmikit
Koirankakkasotaan järkeä mukaan
Eri kaupungeissa on otettu käyttöön koirankakkojen keräyspisteitä, joissa on joskus kakkapussejakin tarjolla. On kuitenkin epäekologista kerätä koirankakka maatumattomaan muovipussiin, joten miksi sekoittaa biojäte ja sekajäte turhaan. Nosta koirankakka jatkossa muovipussilla vähemmän haitalliseen paikkaan ja laita tämän jälkeen tyhjä muovipussi roskiin. Kakka menee hyötykäyttöön, jätemäärä pienenee ja ko.roskapöntön sekajätteen mukana oleva biojätteen määrä pienenee.
1 4 0
Ruoka ja juhlat
Tsatsiki valumaan raastimeen
 Tsatsiki
Tsatsikin tekemisessä tuorekurkkuraaste pitää valuttaa. Ensin raasta tuorekurkkua ja käännä sitten raastin ylösalaisin astiaan. Laita suodatinpussi raastimen sisälle ja kurkkuraaste valumaan suodatinpussiin. Siivilää ei tarvitse.
0 3 0
Tekniikka
Eroon Facebook-mainoksista
Muuttakaa Facebookin asetuksissa asuinkaupungiksenne "Zimbabwe" ja ette enää ikinä näe yhtään mainosta!
9 0 0