K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 44966 niksiä!
Ekoniksit
wc-hylsy käyttöön
niksi-suksi_pidike.jpg
tyhjä wc-hylsy kiertoon suksipidikkeeksi, kun kannat suksia tai pakkaat kangaspussiin sukset, jolloin voide ei sotke pussia tai muita pussin tarvikkeita
3 7 0
Kauneus ja terveys
Korkkarit vessaan
Tässä niksi naisille. Aamulla wc:n lattia on märkä, kun joku perheenjäsen on käynyt suihkussa. Mene tekemään omat aamutoimesi vessaan korkokengät jalassa; sukat ja housunlahkeet eivät kastu. Itse en koskaan muulloin pidä korkokenkiä.
2 0 0
Kodinhoito
WC:n pikapesu sukalla
Kerää rikkinäiset sukat pussiin vessan kaappiin. Altaan/pöntön päivittäinen pikapesu onnistuu yhdellä tai kahdella sukalla, jonka jälkeen sukan voi heittää hyvällä omallatunnolla roskiin.
1 9 0
Kodinhoito
Siivoa sukilla
Parittomat ja rikkinäiset sukat käyvät hyvin esim. vessanpöntön siivoukseen.Kun pytty on pyyhitty voi sukan heittää hyvillä mielin roskikseen.
2 3 0
Ekoniksit
Munakennot ja joulu
Vanhoista munakennoista saat oivalliset säilytysrasiat joulukuusenkoristepalloille. Näin pallot pysyvät ehjinä ja siisteinä vuosi toisensa jälkeen.
5 6 0
Ruoka ja juhlat
Erikoiskakun merkitseminen hauskasti
Erikoiskakun merkitseminen hauskasti ja kätevästi
Nykyään esimerkiksi juhliin tarvitaan usein erikoisruokavaliokakkuja. Kakkuun voi kirjoittaa tomusokerikuorrutuksella, mikä kakku on kyseessä, niin eivätpähän kakut varmasti sekoitu.
7 4 0
Käsityöt ja askartelu
Kahdet villasukat
Kun kudon tai neulon)villasukkia, otan käyttöön kahdet puikot ja teen molempia sukkia rinnakkain. Se helpottaa paljon mittaamisessa, ym.
14 32 0
Käsityöt ja askartelu
Villalangat pahvilaatikkoon
Leikkisä kissa ei aina ole neulojan paras ystävä. Olen ratkaissut ongelman laittamalla langat pahviseen kenkälaatikkoon. Laatikon kylkeen voi tehdä reiän, josta lanka pääsee vaivattomasti kulkemaan neuleen edetessä. Mikäli lanka täytyy saada laatikosta ulos kesken neulomisen, voi reiästä tehdä viillon, josta langan saa pois. Viiltoa ei kuitenkaan kannata tehdä suoraan reiästä ylöspäin, vaan hiukan sivuun, jottei lanka aina hakeudu kirraamaan viiltoon. Säilytän myös neuleitani samaisessa laatikossa. Puikot saa hyvin tökättyä laatikon kylkeen kiinni ja näin neulekaan ei pääse purkautumaan.
4 8 0
Käsityöt ja askartelu
Vaihtelua sukan neulontaan
Saat vaihtelua sukkien neulontaan, kun aloitat neulomisen sukan kärjestä. Puolita lankakerä kerimällä puolet toista sukkaa varten. Käytä digivaakaa apuna, että saat yhtä painavat kerät. Aloittamalla sukat kärjestä voit neuloa niin pitkät varret kuin lankaa riittää.Näin tekemällä ei myöskään jää hukkalankaa.
5 17 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle